Obratite nam se
TEL: + 86-755-29799869
E-pošta:marketing@zdfcard.CN
Adresa: 5F, A Bldg., Hongvei industrijski Park, 70 područje Bao'an, Shenzhen, Kina
Dom > Vijesti > Sadržaj
Istorija razvoja smart kartica
Nov 20, 2017

IC kartica je IC kartica (integrisana Circuitcard) u engleskoj skraćenici, u nekim zemljama poznata i kao pametne kartice, inteligentna kartica, mikročip kartica i tako dalje. Posvećeni čipovi integrisanih sklopova ugrađeni u ISO7816 standardne PVC (ili ABS, itd.) Plastične podloge, pakirani u sličan oblik i formu magnetne kartice, odnosno napraviti IC karticu. Naravno, može se pakovati u dugmad, ključeve, ukrase i druge posebne oblike.

Prvobitnu ideju o IC kartici izneli su Japanci. U decembru 1969. japanska filialna pobjeda sela (Kunitakaarimura) predložila je siguran i pouzdan metod proizvodnje kreditnih kartica i patentiran je 1970. godine, kada se zvao lična karta (identifikacijska karta). Godine 1974, francuski Roland Moreno (Rolandmoreno) izumio je plastičnu karticu sa integrisanim čipovima i patentirao je, ranu IC karticu. 1976. Francuska kompanija Boer (Bull) razvila je prvu IC karticu na svetu. 1984. godine, francuski PTT (postovi, telegrafi i telefoni) će koristiti IC karticu za pozivanje kartice, zbog dobrog sigurnosti i pouzdanosti IC kartice, ima neočekivan uspeh. Zatim, ISO (iso, međunarodna organizacija za standardizaciju) i Međunarodna elektrotehnička komisija (iec, međunarodna) Zajednički tehnički komitet Elektrotehničke komisije razvio je niz međunarodnih standarda i normi, koji su značajno unapredili istraživanje i razvoj IC kartice.

2002 godina, pa čak i narednih 5 godina, je aplikacija kineske IC kartice u dubini razvoja. Kineski IC kartični model će biti naručen od poremećaja, tržišna konkurencija će biti ograničena na neograničeno, tržište IC kartica će se postepeno razvijati u doba malog dobitka. U toj situaciji, veliki broj šiljaka i novih proizvoda ne mogu izmeriti IC Card karticu i nivo razvoja tržišta, stepen razvoja tržišta na kraju zavisi od primjene IC kartice i socijalne koristi. Iz perspektive održivog razvoja, jačanja industrijskih normi, promovisanja IC kartičnih preduzeća od proizvoda i tehnologije do aplikacije i usmjerenih na usluge, postaće važan trend razvoja tržišta IC karata.

Po prvi put 1970. godine, francuski Roland Morino (Roland Moreno) postavio je programabilni IC (integrisani cirkularni) čip na kartici kako bi kartica postala funkcionalnija. U to vreme, njegov opis tehnologije bio je: kartica ugrađena memorijom samozastave. Ovo je rođenje prve IC kartice na svetu.

U narednih više od 30 godina, sa razvojem VLSI tehnologije, računarske tehnologije i tehnologije informacione sigurnosti, IC kartica je bogatija u raznovrsnosti i tehnologiji, koja se široko koristi u zemlji i inostranstvu.